Doprava nad 450€ ZADARMO

Stroj na uzatváranie plechoviek 52-99mm

Pridať medzi obľúbené

291.67 (350.00 s DPH)

Author : Danka Karková
Na sklade
Objednávkové číslo: 258-164 Kategória:

Uzatvárací stroj Nel sa používa na vlastnú výrobu konzerv na základe vlastných receptov, ingrediencií a preferencií. Zavárací stroj Nel umožňuje konzervovať mäso, ryby, pokrmy, ovocie a zeleninu.

Proces konzervovania potravín s takmer 200 ročnou tradíciou

S konzervovaním potravín na predĺženie ich trvanlivosti začal Nicolar Appert v roku 1831, ktorý ako prvý použil na tento účel sklenené nádoby a proces pasterizácie.

Po takmer 200 rokoch sa tento spôsob konzervovania potravín stále praktizuje a väčšina z nás pravidelne nakupuje konzervy v podobe mäsových, rybích, ovocných, omáčok atď.

Výhody konzervovania potravín:

  • Dlhá trvanlivosť dosiahnutá vďaka procesu konzervovania potravín
  • Proces konzervácie nám umožňuje zachovať chuť a nutričnú hodnotu našich produktov
  • Konzervované potraviny sú pripravené na konzumáciu ihneď po otvorení konzervy
  • Jednoduché skladovanie konzervovaných potravín, ktoré zaberá menej miesta ako čerstvé produkty
  • Konzervovanie potravín nám umožňuje nakupovať väčšie množstvá výrobkov za výhodné ceny bez rizika, že sa pred konzumáciou pokazia.

Jednoduchý a jednoduchý spôsob skladovania potravín s dlhou trvanlivosťou

V mnohých domácnostiach sú konzervy strategickou zásobou potravín a vďaka dlhej trvanlivosti a trvanlivosti ich využíva armáda, survivalisti a turisti.

V dnešnej dobe tiež viac dbáme na stravu a kvalitu potravín, ktoré jeme, snažíme sa vyberať si kvalitné produkty s prírodným zložením, bez umelých prísad a škodlivých konzervačných látok.

Príručka Nel na plechovku sa používa na vlastnú výrobu konzerv na základe vlastných receptov, ingrediencií a preferencií.
Vďaka tomu môžeme pasterizovať prebytočné potraviny, zásobiť sa obľúbenými jedlami a potraviny bezpečne skladovať.

Uzatváračka plechoviek Nel, ktorú ponúka predajňa Kolba.pl, je solídne a presné zariadenie

Manuálny zatvárač plechovky s pevným a šikovným dizajnom s hmotnosťou 8 kg vyrobený z kvalitných materiálov na profesionálnych CNC sústruhoch.

Uzatvárací stroj NEL je pokrytý odolným práškovým náterom , ktorý je odolný voči vysokým teplotám, vlhkosti, olejom a čistiacim prostriedkom, čo uľahčuje udržiavanie zariadenia v čistote.

Jednoduché a ľahké ovládanie stroja na zatváranie plechoviek Nel

Konštrukcia zariadenia je založená na pevnej spodnej základni pripevnenej k pracovnej doske , ktorá je vyrobená z hliníka, polyamidu a ocele. Stabilná montáž je rozhodujúca, keď chceme rýchlo a presne vykonať proces zatvárania plechoviek.

Dvojité ložiskové valčeky zariadenia sú kalené na 38-52 HRC, čo zaisťuje hladký a spoľahlivý chod.

Každý ručný zatvárací stroj je starostlivo kalibrovaný a kvalita dvojitého jazýčka (zámkového kľúča) je starostlivo kontrolovaná. Vyšetrenie sa vykonáva pomocou špeciálneho mikroskopu (profiprojektor) na analýzu dvojitého záhybu.

Uzatváracie zariadenie plechovky má systém rýchleho pohybu , vďaka ktorému sme schopní plechovku uzavrieť jedným pohybom páky.

Čas potrebný na pevné uzavretie jednej plechovky je len 10 sekúnd. Zariadenie je určené na uzatváranie plechoviek s výškou 20-120 mm a priemerom 52-99 mm.

Vlastnosti Nel možno priblížiť:

  • Pevná konštrukcia vyrobená pomocou CNC sústruhov
  • Kvalita dvojitého prekrytia sa kontroluje pomocou profesionálneho mikroskopu
  • Čas uzavretia plechovky je približne 10 sekúnd
  • Výška podoprených plechoviek: 20-120 mm a priemer 52-99 mm
  • Práškové lakovanie odolné voči vysokým teplotám, vlhkosti, olejom a čistiacim prostriedkom
  • Hmotnosť 8 kg

Jednoduchá príprava

Prvým krokom pred začatím výroby konzerv je dezinfekcia plechoviek. Dá sa to urobiť varením plechovky v horúcej vode alebo namočením do 2% roztoku perostea.

Pripravenú vložku podľa vlastného receptu vložte do suchej dózy tak, aby hladina náplne bola približne 1 cm pod okrajom dózy. Okraje plechovky očistite papierovou utierkou a potom plechovku prikryte vekom.

Rýchla domáca výroba

Po príprave plechoviek (naplnení vložkou)  sme schopní konzervovať až 6 plechoviek za minútu .

Naplnenú plechovku položíme na spodný podstavec, ktorý je nasadený na špeciálnej zvislej skrutke a priskrutkujeme smerom hore k podstavcu, ktorý pritláča viečko uzavretej plechovky.

Plechovka sa zatvára jedným plynulým pohybom pomocou páky umiestnenej na ľavej strane prístroja za súčasného otáčania hornej páky, čím sa plechovka uvádza do pohybu okolo svojej osi.

Sterilizácia plechoviek

Prvok, ktorý má najväčší vplyv na trvanlivosť pripravených konzerv je samozrejme vhodná pasterizácia.  Správne konzervované potraviny možno skladovať až niekoľko rokov , konzervy  si zachovajú plnú chuť a sú bez baktérií .

Najpopulárnejšou a najjednoduchšou metódou, ktorú môžeme vykonávať doma, je samozrejme tyndalizácia. Tento proces zahŕňa varenie konzervovaného jedla trikrát (každých 24 hodín).

Už pri prvom varení sa zabije väčšina baktérií zodpovedných za kazenie potravín. V druhom štádiu zničíme prežité baktérie, po treťom je jedlo prakticky sterilné.

Prvý deň tyndalizácie varte konzervu 3 hodiny, druhý deň 2 hodiny a tretí deň 1 hodinu. Po každom varení by mali konzervy stuhnúť umiestnením do studenej vody. Počas procesu je dôležité dodržiavať 24-hodinové intervaly a po uvarení konzervy vytvrdnúť.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 5 kg
Kategórie produktu:

Katalógové číslo: 258-164